APK

APK

Vandaag hebben we dubbel geluk; goed wandelweer en een gratis belbus. De pc is stuk en de chauffeur vindt het wel oké. “Dan moet ie het maar doen.”
We rijden eerst een stukkie met de auto, dan met de bestelde belbus en dan nog weer met een streekbus. Het is een tour om hier op het Friese platteland van punt tot punt te komen.Mooi dat de meeste mensen eigen vervoer hebben. Keerzijde is dat er over 20 jaar geen openbaar vervoer meer is?

Start bij Kootsertille, door naar Drogeham, Buweklooster. Plaatsen waar vroeger 2 kloosters hebben gestaan. Helaas is van deze bouwwerken niets meer over behalve een mooie begraafplaats en een klokkenstoel.Werklui die ons van de begraafplaats zien komen vragen of we onze tent daar hadden opgezet. Nou nee, lijkt ons niet de beste plek om een tent op te zetten. Maar ik geloof dat we alweer 2 kerkhoven hebben bezocht deze dagen. Op de 1 of andere manier intrigeerd het ons. Wat dat is? Gedenk te sterven? 

We lopen door de, van oudsher, veengebieden naar Roodeschuur. Daar nog een oud sluisje voor de turfschippers van toen.Via een kerkenpad van toch wel 2 km komen we Surhuizum binnen. Mooie laatste afsluiting van voorlopig weer de laatste ettappe van het Fryske Waldenpad. Maar we zijn nu al ruim over de helft. Nog 9 etappes te gaan. Ik verheug me nu al want wandelen staat voor Altijd Puike Kwaliteit.

APK
APK
APK
APK
APK
APK
APK
APK

510 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *