Bellenblazen

Bellenblazen

22 juli 2022

Ken je dat dat je denkt dat alles tegen zit? Dat het nooit meer goed komt met de wereld? Dat jij de enige bent met verdriet en zorg? Tijdens het wandelen lezen we steeds een stuk over “levenskunst”, of te wel hoe houd je het leven vol met ups en downs? Het staat vol tips wat vooral wel en juist niet te doen. Vandaag lazen we: noem iedere dag 3 dingen waar je blij en dankbaar voor bent. Eerlijk gezegd doe ik dit al jaren aan het einde van iedere dag. En 3? 3 is eigenlijk niks. Want over eten en drinken, een bed en gezondheid heb ik eigenlijk niets te klagen. En dan is er iedere dag nog zoveel meer! Zoals vandaag. We stappen na ons ontbijt even naar een supermarkt in Gulpen. Voor onderweg moet proviand mee. Als we terug lopen treffen we onderstaande spreuk van Toon.

Bellenblazen

We gaan er weer voor om ons op deze dag opnieuw te verbazen over mooiigheid waarvan de wereld vol is. Op naar Valkenburg aan de Geul.

Bellenblazen
Bellenblazen
Bellenblazen

De klaprozen in de bermen zijn zo mooi en teer. En alle andere bloemen…… ik kan wel foto’s blijven maken. Blauw, geel, paars en wit. Het Gerendal staat er vol mee. Er zijn veel wandelaars op pad vandaag. Wel weinig krijtlandpatters voor zo ver wij kunnen zien.

Bellenblazen
Bellenblazen

Er is weer eens meer zon dan voorspelt en wat doet dat de foto’s ook goed. Het groen is groener en het blauw blauwer. Wat is de wereld vol mooiigheid gemaakt.

Bellenblazen

Net voor Valkenburg lopen we nog een heel stuk door de bossen. Voordat we het weten lopen we Valkenburg binnen en staan we opeens bij de Wilhelminatoren met de kabelbaan. Een Schots echtpaar spreekt ons aan. Ze hebben ons zien lopen, zoeken naar aanduidingen. (Geel/ rood) Wat we aan het doen zijn? Welke route? Hoeveel dagen met bepakking? Of het leuk is? Ze zijn erg geïnteresseerd want ze willen dit ook gaan doen. Mevrouw maakt foto’s van het boekje. En meneer drukt ons op het hart: “als je dit mooi vindt kom dan volgend jaar naar ons geliefde Schotland.” Wij zouden het graag eens doen verzekeren we.

Bellenblazen
Bellenblazen

Het uitzicht op de berg is adembenemend van mooiigheid. Het pad naar beneden blijkt onverwacht afgesloten en we zoeken mopperend een andere weg.

Bellenblazen

Via de drukke stad zoeken we een weg naar ons motel. Weer een hartelijk ontvangst. Beetje camping-idee hier maar midden in de stad is dat ook best bijzonder. We hebben zelfs een zwembad! We eten wat en worden opeens verrast.

Bellenblazen

Hier worden niet alleen bellen geblazen.

Bellenblazen

Ach Drenthe doet wat met je, muziek doet wat met je. En ook Limburg is schitterend van mooiigheid. We willen graag blijven bellen blazen en kinderlijk ons verbazen over zoveel moois op 1 dag. Wordt als de kinderen.

510 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *