Buiten gewoon

Buiten gewoon

Opgedragen aan Margriet en Jouke 😉

Verder maar weer vanuit Buitenpost. 20 km voor de boeg.We spotten de teruggekeerde ooievaars die druk aan het klepperen zijn. Het belooft weer een mooi gezinnetje te worden aan hun gedrag te zien. Even later wandelen we Veenklooster binnen. Eens heeft er inderdaad een mooi klooster gestaan nu een paar prachtige landhuizen met even zo mooie tuinen. Ook een zorgboerderij die de naam: Buitengewoon draagt. Een doordenker wat mij betreft. Genieten van gewoon buiten, is buitengewoon. Het is niet gewoon, zo te kunnen genieten van buiten, dat is ook gegeven. En hoeveel mensen zouden willen genieten van buiten maar kunnen het niet door omstandigheden? Een app die ik binnen krijg vandaag bewijst het; iemand erg ziek geworden. Tja, wandelen doet je ook denken buiten gewone lijntjes. 
We lopen van Kollummerzwaag naar Twijzel. We hebben eens in Twijzel een mooie tocht gelopen en besloten toen Friesland wat beter  te leren kennen. Nu lopen we zowaar langs bekende plekjes en de tipgevers van toen bieden ook nu koffie aan. Helaas, er moeten teveel km’s worden gemaakt en we weten als we er bij gaan zitten wordt het tè gezellig. Andere keer graag, goeie!Wel leuk om nog te vertellen dat we vlakbij Twijzel nog de 9 oude mannetjes passeren. 9 knotwilgen die vroeger en nu aangeven dat je bijna bij het dorpje bent. 
Dan met een grote boog door Jistrum naar Kootstertille. Net voor het dorpje moeten we aan de kant voor een kudde schapen op de weg, aangestuurd door een boer op een quat. Geef mij de ouderwetse schaapsherder maar. Maar zo beleven we altijd wat en is er veel om te zien. De zon laat het wat afweten vandaag. Zou het het sahara zand zijn waardoor de lucht wat geel grauw kleurt? Was gister op het nieuws immers. Maar temp is goed, lekker fris wandelweer. Op een bankje pauzeren gaat prima en de jas blijft uit. De kilometers gaan ook vrij soepeltjes onder onze voeten door. Mensen denken soms, zoals de taxichauffeuse zaterdag dat we maar weinig km’s maken. Lange afstandspaden gaan nooit rechtstreeks dus we komen vandaag uit op 21 km. Blij en trots op het buitengewone.

Buiten gewoon
Buiten gewoon
Buiten gewoon
Buiten gewoon
Buiten gewoon
Buiten gewoon
Buiten gewoon

510 reacties

  1. Magriet -

    Wij lopen vaak een ommetje bij de njoggen âlde manstjes dat was vroeger het pad vanaf Kootstertille om naar de kerk te gaan in Twijzel dan waren ze bij de bomenrij en dan wisten ze we zijn er zo😅Maar fijn dat jullie zo van het friese landschap genieten👍🥰Fijne week nog toegewenst en volgende keer echt een bakkie doen hoor☕️ Groet Magriet en Jouke


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *