De 3 kleur van Venetië

De 3 kleur van Venetië

En toen liepen we ineens in het vlakke, waterrijke land van Overijssel. Krijtlandpad af, nu het Havezatenpad nog volbrengen. Nog 3 etappes te gaan. En we wilden graag in 1 zeker hotel overnachten. Die was de afgelopen maanden steeds volgeboekt maar enkele weken geleden zagen we onze kans schoon. Dus vandaag moest het gebeuren. 1 trein en 2 bussen verder kunnen we eindelijk uitstappen in Giethoorn. In de bus is al zichtbaar welke mensen vooral op dit stukje Nederland af komen.

De 3 kleur van Venetië
De 3 kleur van Venetië

Toch jammer denk ik dan, als ze denken dat dit ons landje is. Er is zoveel moois. Maar goed onze medelanders hebben dat ook vaak niet eens helder voor de bril.

De drukte valt er mee maar zowel op de paden als op het water zijn er veel mensen onderweg. De verschillende talen hoor je overal door elkaar en ook wij worden in het Engels aangesproken. Het is toch wat. We kopen nog even een kaart voor onze gastheer in Maastricht. (We zouden ff laten weten dat we het krijtlandpad/ de warmte hadden overleefd. Een kaart van hier is toch leuk?) En opeens zie ik ook iets waar we al maanden naar op zoek zijn. Voor hoogtijdagen in Nederland willen we graag onze 3 kleur mee. Voor een verjaardag, zoals vandaag en bv. op Koninginnedag. Maar tot nu toe nooit 1 kunnen kopen. Zelfs op de waddeneilanden was er geen te krijgen. Jes, nu hebben we er 1, dacht ik…….. Onwetend wat dat allemaal nog bracht. We vervolgen onze weg langs het water en komen uiteindelijk in rustiger vaarwater.

De 3 kleur van Venetië
De 3 kleur van Venetië

Onderweg groeten mensen opeens heel hartelijk, lachen al km’s van te voren en maken vele opmerkingen over onze 3 kleur. Waar we niet over nagedacht hadden; een mw. roept: “de vlag hangt niet goed, hij moet andersom”. Qua leeftijd moet ze zelfs de oorlog meegemaakt hebben. Het geeft te denken. Ik ben trots op onze boeren. Vind de stikstofzaak onrechtvaardig (evenals…….en….en…en…) en toch: onze vlag hoort niet op de kop! Een beetje dankbaar zijn voor wat je bent, wat je hebt, lijkt me op zijn plaats. We laten onze 3 kleur vrolijk wapperen en de reacties blijven overwegend positief. 1 meneer roept: “hè gelukkig jullie weten hoe het hoort te hangen”. Wat een stukkie stof al niet te weeg kan brengen.

De 3 kleur van Venetië

We moeten 5 km recht zo die gaat. Maar met wat mooie luchten, zangers in het riet en heel veel lachende voorbijgangers is het best te doen. De wolkenluchten doen het ook goed!

De 3 kleur van Venetië
De 3 kleur van Venetië

Rond 16.00 komen we aan Bij Geertien, in Muggenbeet. Geertien was vroeger het trefpunt van turfstekers, schippers, handelaren, vissers, boeren en turfsnijders. We zullen zo gaan eten. Dus gaan we er ons vast thuis voelen; als uit het turf geboren dames. 😉 Muggenbeet komt van het oud Saksische “Műcken beecke” wat betekend: kleine beek. Niks met muggen dus. Morgen gaan we verder door het Steenwijkerland. De start van dag 1, bij Hollands Venetië, was onvergetelijk.

De 3 kleur van Venetië

510 reacties

  1. Jan -

    Wat ben ik blij met de vlag🤗
    Zo hoor je met de Nederlandse driekleur om te gaan.
    Fijne reis verder vanuit het mooie stadje Elburg 😘


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *