Dubbel feest

Dubbel feest

5 maart 2024

Wat een mooie dagen beleefden we in het afgelopen weekend. Niet in het minst omdat er ook letterlijk iets te vieren was. Altijd dankbaar er nog van te kunnen genieten en dat in goede gezondheid. Geen vanzelfsprekendheid. Dus werd er gebak gegeten en werden de champagne glazen geheven. Op naar……….. nou op dat wat nog komt. Plannen genoeg, afwachten welke er mogen uit komen. Ik had het gelukje dat ik lieve collega’s heb die me zelfs een extra “vakantiedag” gunden. Donderdag een familiediner. Vrijdag Nationaal Park Veluwezoom met rondleiding Jachthuis Sint Hubertus en uiteraard kunst met veel van Gogh in het Kröller-Müller. Zaterdag de beste voorbereiding op een training; niets doen in de zon. En dan is het zondag en staan we startklaar bij Kasteel Doorwerth. Bijna de hele hike-groep 2024 van BvdGF is aanwezig

Dubbel feest

We starten met een officiële fotosessie, na het gebruikelijke welkomstwoord en uitleg van Bas. Het resultaat van die foto’s laat zich nog even raden. Maar met top fotograaf Ronald Hoogendoorn er bij, zal dit vast wel goed komen. Onderweg kunnen we genieten van de zon en een beetje van de omgeving, het is namelijk te druk met het bespreken van van alles en nog wat. Veel over dat wat ons bindt maar gelukkig ook veel over van alles wat.

Dubbel feest
Dubbel feest

Het Dorenweertsepad start letterlijk aan de poort van het kasteel en loopt dan 13 km langs de Neder-Rijn. Door de prachtige bossen, de uiterwaarden met links uitzicht op de stuwwallen van de Veluwe en rechts de Nederrijn. De adembenemende uitzichten vanaf het Dunoplateau…. Dat betekend klimmen en dalen. Ja zeker, want hoogte meters moeten worden gemaakt. Het is denk ik niet echt representatief maar je moet ergens beginnen toch? Ik loop de route denk ik voor de 4e keer. Blijft prachtig. Heb nog nooit de azalealanen in bloei zien staan. En zo is er dan altijd weer iets om te wensen. Maar vandaag……….wat een kado zeg. We meten op een gegeven moment zelfs 20 graden in de zon. Top dag. Het laatste deel gaat door de uiterwaarden van de Neder-Rijn. Dit deel van de route heeft ook wat uitdagingen. Hekje op, hekje af. Het geeft wat opstoppingen met de grote groep en sommige tegenliggers moeten wat geduld hebben voordat we er allen over zijn. Ook de groepszin ontwikkelt zicht vlot, waar nodig wordt de helpende hand of arm geboden. Alle benen komen mee.

Dubbel feest

Na afloop nog een bakkie troost met niks erbij natuurlijk. Eh geloof niet alles wat je ogen zien en lezen op het wereld wijde web 😉 U begrijpt; we sluiten op verantwoorde manier de dag af en genieten nog lang na. Op naar de volgende actie, want zo’n dag smaakt naar meer!

“Hoe beter ik kijk, hoe meer ik zie, hoe meer ik ontdek dat ik mijn handen vol heb…………..”

https://www.bvdgf.org/fundraisers/MarjanJonge/wehike2changediabetes-spanje-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *