Goeie - Goejhee

Goeie – Goejhee

Vakantie!!!! Als we starten met lopen vandaag, zeggen we een paar keer: heerlijk, heerlijk. Dit is wie we zijn, dit is wat we willen zijn. En wat we de afgelopen maanden steeds moeten en doen dat is meestal niet wat we zouden willen dat we deden.
Vandaag schijnt de zon en kunnen we relaxt aan de wandeling beginnen. We vinden ook vrij snel de plek waar de we laatste keer gestopt zijn in het donkere en grijze Damwald. Vandaag ziet de wereld er heel anders uit. En wat ook een verschil met een week geleden! Vorige week liep ik met – 11 en nu met zeker + 15 gr Celcius. Her en der ligt nog wat sneeuw in de sloten maar verder is het groen en het ruikt naar voorjaar. De katjes in de bomen kleuren bijna paars en staan op knappen. Heel veel sneeuwklokjes. Bijna lente. Het eerste deel van de wandeling gaat meest over halepaden. Kris kras langs slootjes en laantjes door het Friese polderlandschap. En wat zijn er veel vogels onderweg vandaag. Heel veel ganzen die de lucht vullen met hun gegak. Een zilvereiger, eenden, zwermen spreeuwen en roofvogels zwevend op de thermiek. We spotten ook een roodborsttapuit, die is gelukkig weer terug uit Afrika. En wat istie mooi!
We lunchen voor het eerst dit jaar zittend op een bankje, met aangename temperaturen. Op de fietspaden treffen we veel wandelaars en fietsers en de meesten kijken blij genietend de wereld in. De zon doet iets met ons mensen, buiten zijn denk ik ook. Er wordt over en weer veel gegroet en ook instemmend geknikt als we zeggen wat voor heerlijke dag het is. “Goeie”, kennen jullie de Friese groet? Grappig. Ja zeker: goeie. Goeie dag, goeie moed, goeie zon en goede zin. Een paar km verderop weer zitten in de zon op ons krukje, in de beschutting van een vogelkijkhut. We hebben een mooi boekje gekregen van een lieve broer en zus en maken een start met de overdenkingen rondom de psalmen. Waarin zien we God?! Waarin niet, zou ik willen vragen?

Na 11 km komen we aan bij de kerk van Westergeest. Mooi klein plekje in het mooie Friese land. We rijden weer terug naar onze standplaats Dokkum en verheugen ons nu op “uit eten thuis”. Als dat net zo goed is als het ontbijt, is onze dag meer dan oké. Niks meer aan doen. Goeie!

Goeie - Goejhee
Goeie - Goejhee
Goeie - Goejhee
Goeie - Goejhee
Goeie - Goejhee
Goeie - Goejhee

510 reacties

  1. Alie -

    Heerlijk, zo’n zonnige dag en dan vakantie!!! Het is toch geweldig om te kunnen genieten van de vogels en al die bloeiende sneeuwklokjes, hier ook winteraconieten gespot tijdens de wandeling. Een hele fijne week samen


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *