Half april

Half april

Met de auto naar Burgum, het eindpunt van de LAW Fryske Wâlden.
Heel kort stukkie met de bus en we staan weer bij de bushalte van ons eindpunt van de vorige keer. Hoe anders ziet de wereld er nu uit. Blauwe lucht,  zon er bij en een redelijk frisse wind. 
We stappen de frisse buitenlucht bijna opgelucht weer binnen en dan daalt langzaam de vrijheid van het buiten zijn weer in ons hoofd.  Heerlijk, ach man.
Als snel is het tijd voor lunch en zowaar ze hebben een picknickbank voor ons neer gezet in de zon. Het is mooi wandelen zo tussen Opeinde en Oudega. De kerk van Oudega is een rondje om de kerk wel waard. De oude toren is uit 1140, helaas mogen we niet binnen kijken.

We zien weer heel veel vogels en opvallend veel insecten ook ineens. De hommels en de bijen zijn druk in de weer met de nectar van de katjes.
Zowaar ook dagpauwogen, koolwitjes en citroenvlinders. En ook zo mooi: een buitelend staartmeesje in een hazelaar. Ze zijn zo lief!

Het laatste stuk is prachtig bij Eernewoude.
Het zelfde landschap als Bargerveen en de Weerribben. Nu in het zilveren schijnsel van de zon is het geweldig. Zwanen die overvliegen. Het roepen van de koekoek in de verte. Het plaatje is compleet. Als we van het voet en fietsveer: Hin en Wer stappen, wanen we ons in een andere wereld. Wat mooi hier! Het is nog maar een kort stukje naar ons hotel waar we hartelijk worden ontvangen.
Een fantastisch diner, op het balkon in de zon, met uitzicht over het water, maakt de dag compleet.

Het was eens kold en kil. Waneer wordt het beter?
Half april. Ach, wat heerlijk….zucht.

https://youtu.be/neBUq-UvcUs

Half april
Half april
Half april
Half april
Half april

510 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *