An exciting experience

An exciting experience

Na een wat trage start, nou ja het is gewoon lekker om buiten te ontbijten en dan nog koffie te drinken gaan we uiteindelijk rond 9.00 weg.
Onderweg, nog 1 bijzondere stop, om 10.00 precies gaan de sirenes in het hele land. We stoppen, motor uit en stappen uit om naast onze auto stil te staan. En iedereen om ons heen doet dat. Bijzonder om te zien. De vrachtwagen chauffeur voor ons, een echtpaar van middelbare leeftijd op de andere weghelft naast ons.  Welke herinneringen hebben zij? We herdenken de holocaust.
Beelden van tv en film flitsen door mijn hoofd. En ja, nu we hier zijn in het land waar zoveel joden wonen, het raakt me. En wat is het goed en mooi dat ze dit moment even allemaal letterlijk stilstaan. Moeten we ook doen op 4 mei!

We gaan verder naar Kibbutz Lavi, van daaruit moeten we verder met bus of taxi. Eerst maar even in het hotel vragen hoe het zit. In het hotel is net de holocaust herdenking gehouden, want vlakbij is ook een monument en kerkhof. Misschien gaan we daar bij de volgende etappe nog even kijken.
Na onze vraag over het startpunt van de Jesus Trail wordt er wat heen en weer gepraat en getelefoneerd bij de receptie.
Uiteindelijk brengt iemand van het hotel ons naar de bus met zijn eigen auto. Het is ongeveer 2 km naar de doorgaande weg. Ik wil hem nog wat geven voor deze geweldige actie maar dat wil hij niet. Wij logeren niet eens in het hotel en kwamen gewoon maar even om informatie vragen hoor. Wel geweldig lief toch?

We rijden met de bus naar Kana, daar kunnen we dus starten waar we de vorige keer zijn geëindigd.
Het is een drukte in het dorp. Veel mensen in feestkleding, mooi versierde auto’s en ook de kerk is prachtig versierd. Jullie raden nooit wat er aan de hand is?! Een bruiloft! Een Amerikaanse dame vertrouwt me lachend toe: “Oh i am zo excited, a wedding in Kana.” (“Ik ben er opgewonden van; een bruiloft mee maken in Kana.”) Wat moet ik daar nu nog meer over zeggen?
We lopen de stad uit en wandelen door akkers en bosgebieden. Diepe heuvels, diepe dalen. Via een verlaten Palestijns dorp lopen we weer richting de Kibbutz.
Met het vinden van de route gaat het met regelmaat niet zo goed. Komt omdat de aanwijzingen aardig verstopt en verscholen zitten onder mooie bloemen maar ook omdat ze er domweg soms niet zijn! Wel lastig hoor, veel heen en weer geloop en gezoek er ook nog extra bij. Maar, grote zus, iedereen loopt nog. En het gaat zeer goed met ons allen. Stemming meer dan opperbest. We worden zelfs niet chagrijnig als het fout gaat want het land is mooi, we zijn gezond en genieten van alles en iedereen.

Na de wandeling even boodschappen doen. Daarna wat Arabisch eten, wat we ons zeer goed laten smaken. Nu allemaal even weer tot ons zelf komen door een frisse douche, koppie thee en zo dadelijk nog een lekker glaasje wijn. Geloof dat die van ons vanavond niet eerst water is geweest 😉 Proost, of te wel: lechaim!

An exciting experience An exciting experience An exciting experience An exciting experience An exciting experience An exciting experience

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.