Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

De tocht begint aan het eind van de middag. Eerst maar naar de luchthaven. Even schrikken want aan de andere kant van de snelweg heeft zich een enorme file ontwikkeld; als ons dat zal overkomen dan zullen we het vliegtuig missen. Maar gelukkig we kunnen goed doorrijden en zijn ruim op tijd op de plaats van bestemming. Dan horde 1, eerst naar Zurich. Tja, een uur extra wachten maar dat is op zich niet erg want nu verkort dat onze wachttijd tussen door.
Aangekomen in Zurich haasten we ons naar de gate en dan volgt een wonderlijke route. Via roltrappen, lange gate way’s en zowaar een onbemande metro! In de metro klinkt eerst een waldhoorn, koeiegeloei en ook nog wat gejodel. Ja zeker, je zal weten dat je in Zwitserland bent!
De metro zoeft onder het gehele vliegveld door en brengt ons naar de andere kant.
Dan hoplakee het volgende Swissair vliegtuig in. Dat oogt in rap tempo eten en drinken waarna we ons ter ruste kunnen leggen. Nou het wordt weinig tot niks hoor. Te druk ook met een super high tec muziek, film en routeoverzicht apparaat. Heb al veel gevlogen maar dit had ik nog nooit gezien. Zelf je muziek kiezen of je film, Hetty kijkt Bridget J.
Na meer dan 3 uur vliegen, landen we weer op Israëlische bodem. Ik vind het nog wat onwerkelijk hoor. Ook als bij de douane wordt gevraagd hoe vaak ik hier ben geweest en waarom, hoe en bij wie (wat een gezeur zeg! Als je een hele nacht niet geslapen hebt), kan het haast niet geloven dat ik hier weer sta. Ook weer rijden met een automaat deze keer, hoe ging dat starten toch ook al weer? Zelfs na een nacht niet slapen, geen ruzie. Na ongeveer 15 pogingen gaan we op weg.
Dan de tocht naar ons huisje. Ach, we toeren wat, 2 x alternatieve route zullen we maar zeggen en na een kopje koffie bij de benzinepomp, bereiken we eindelijk de plaats van bestemming.
Wel allemaal een beetje brak hoor, even proberen te slapen. Het lukt maar kort. Wat wil je ook met 31 graden opeens, zit je ineens onder een johannesbroodboom en vliegen de parkieten door je tuin.
Na de middag doen we boodschappen en zoeken daarna gauw het meer van Galilea op.
We zijn warm, moe en genieten van een aantal frisse duiken in het meer. Voor mij een mijlpaal want ik had nog nooit in het meer gezwommen.
Lekker hoor en helemaal niet koud, wat me eerlijk gezegd verbaasde.
Het is wat heiig in de lucht en onze beheerders van het appartement geven ook aan dat het tot nu nog niet vaak zo vroeg in het voorjaar zo warm is geweest.
Ondanks dat ontwaren we toch de prachtige silhouetten van de bergen rondom het meer, zou het 2000 geleden er ook zo uit hebben gezien, heeft Hij van dezelfde aanblik genoten?
Voor morgen nog geen gerichte plannen, het is zaak eerst te acclimatiseren en bij te komen. Voor as. maandag wordt mooi wandelweer verwacht, dus denk dat we dan pas echt van start zullen gaan.
Maar we hebben vakantie! Dus nemen we het ervan.
We zijn blij met ons huisje met mooie veranda, vanavond buiten eten dus met uitzicht op de bloemen in de tuin, met sinaasappelbomen en citroenen.
Aan de deur prijkt onze mezuzah, het is een klein langwerpig doosje met daarin een klein stukje perkament waarop twee passages uit de Thora geschreven zijn. De eerste passage is de eerste paragraaf van de Shema (Deut. 6:4-9, de tweede passage is de tweede paragraaf van het Shema (Deut. 11:13-21) Beide passages bevatten het gebod voor het aanbrengen van een bepaald tekstgedeelte op de deurposten. Op de achterkant staat het woord Shaddai wat “de Almachtige” betekent maar ook “Somer delatot Yisrael” (bewaak de deuren van Israël.) Mooi om met die gedachte het moede hoofd vanavond ter ruste te leggen.
Truste allemaal.Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

Een dag zoals er nog nooit 1 is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.