Rust dag? Dag rust?

Rust dag? Dag rust?

Vandaag trail rustdag, nou niet echt want we doen 2 trails. We takelen ons eerst uit bed en het duurt even voordat de normale snelheid van lopen is bereikt. Maar dat geeft niets, een goede diesel komt langzaam op stoom. Hoe en of er een vervolg zal zijn van de Jesus Trail, we gaan het zien. Het wordt nl. weer heel warm en de kilometers lijken er dan toch wel dubbel in te wegen.
Maar we leven bij de dag en er is hier genoeg te genieten dus geen probleem. Daarom nu eerst maar even een dagje wat anders. Vandaag kunnen we rustig koffie drinken op onze veranda voor ons huis, lekker in de zon. Sorry jongens, jullie hebben het koud hè? 😉
We vertrekken richting Tel Hazor, route langs veel fruitbomen en andere door ons niet te definiëren gewassen. Heb trouwens even James, onze huiseigenaar gesproken want rondom het meer heb ik steeds hele mooie roodachtige bomen in bloei zien staan. Wat het is, is mij niet duidelijk. Ik laat een foto aan James zien en hij zegt: “kom in juni maar terug dan kun je heerlijke mango’s eten.” Ik wil best hoor, dat verzeker ik hem.
Na ongeveer een uurtje rijden van ons huis,  komen we aan bij Tel Hazor.

Tel Hazor de grootste stad in Kanaän toen Jozua met het volk Israël het land binnen trok.  We zien er de oude stadspoort, watervoorziening, huizen en het paleis. Bijzonder ook is de beschrijvingen te lezen over Salomo (1 Kon. 9), koning Josia (2 Kon. 23) en hoe de stad eens is verwoest (Jozua 11). Wat een wreedheid trouwens, lees het verhaal nog maar eens. Wonderlijk toch he, zo oud, zo lang geleden en je staat er nu, ik weet niet hoeveel duizenden jaren later, bij te kijken. Wat ligt hier veel geschiedenis rond deze stenen. Als we weer eens het oude testament open slaan in Nederland bij deze verzen, dan weet ik waar ik aan denk.

We rijden een stukje verder naar het noorden en komen aan bij het Hula natuurreservaat.
Van internet pluk ik even het volgende stukje tekst: “De Hula vallei is een plek van wonderen en verwondering. Heldhaftige mensen maakten in samenwerking met Moeder Natuur de Hula vallei tot een overvloedig groene plek vol schoonheid.” Eerst door de mens droog gelegd, nu weer door mensen opnieuw tot moerasland terug gebracht. Het lijkt wel Nederland waar we ook steeds terug komen op oude beslissingen die ons de natuurlijk voorkomende flora en fauna heeft gekost.
Wat een prachtig gebied is het nu jongens.  Het is een plek waar veel vogels langs reizen op hun trek naar andere oorden. We bekijken eerst een 3D film over het gebied. Vliegen als vogels door de lucht, onze stoel beweegt mee. De wind waait letterlijk door onze haren en we worden bijna onderschept door een aanvliegende vogel.
Dan maken we nog een kleine wandeling door het gebied. We horen en zien veel vogeltjes, zien heel veel zwemmende beesten; iets wat lijkt op otters en verder enorme vissen in het water. Soort van karpers en heel veel catfishen. Dat zijn knapen hoor, en stiekum vind ik ze wel eng. Ook zien we in de verte een hele kudde buffels. We stellen vast dat als je vogel bent, dit toch wel het plekje is waar je wilt wonen.

Al met al een fijne rustdag. Wat hebben we weer veel prachtigs gezien en ervaren. We gaan zo dadelijk vergaderen over de dag van morgen, onder het genot van een bakkie koffie. Wat gaat de dag van morgen ons brengen?

Lieve Jan K. wat genieten we van jouw reacties ook. We lachen er hartelijk om, dank je wel! Ik doe mijn best met de foto’s maar kan waarschijnlijk beter kantklossen 😉 Smok veur de kop.
Ook voor de rest van jullie lezers en schrijvers natuurlijk. We denken vaak aan jullie allen in ons koude kikkerland. Gezellig dat jullie meelezen en hoop meegenieten. Sjaloom.

Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust? Rust dag? Dag rust?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.