Sjabbat Shalom

Sjabbat Shalom

Vandaag weer rustdag. Langzaam aan beginnen, maar we zitten toch al weer om 9.00 in de auto. Op naar Zefat (Tsfeat of Safet).  Onze taxichauffeur zei dat het ongeveer hetzelfde is als Jeruzalem maar dat er veel minder toeristen op het idee komen daar naar toe te gaan. Het is maar een half uurtje met de auto en Jeruzalem zullen we deze vakantie niet bezoeken besluiten we, want dat is wel heel ver reizen. Zefat een grote stad met vele synagoges en een souk. Het is in vroeger tijden al een heel grote stad geweest. We neuzen wat in de winkeltjes en bezoeken twee synagoges.  Wel bijzonder vind ik want ik ben alleen nog in Nederland in synagoges geweest en ja, dat zijn dan toch een soort musea. We worden vriendelijk binnengelaten en het ziet er uit alsof het er allemaal vrij relaxt aan toe gaat. Ligt wel aan het “soort” begrijp ik van een groepsgenoot. We denken even aan ons kosters echtpaar in Emmen. Nu heb ik alleen nog de wens eens een echte dienst mee te maken. Wie weet ooit, je moet iets te wensen houden.

Na de boodschappen weer zwemmen in het meer.  Hoge golven en veel wind, heeeeeeerlijk!  Even slapen, in het zand spelen met de schelpen en meloen eten met uitzicht op de bergen van Galilea.  Ach, wat is het leven goed voor ons.
Thuisgekomen heeft onze gastvrouw een verassing voor ons gemaakt. Heerlijk brood en appelgebak. Het ruikt heerlijk als we thuis komen en later blijkt dat het even zo goed smaakt.
We eten lekker met aanvulling van shabbatsbrood wat we hebben gekocht.

Lieve mensen, voor vandaag is de koek op. Morgen de laatste etappe van de Trail.
Gaat het lukken?
Ik wens jullie voor nu Shabbat Shalom of te wel vredige sabbat gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.