Kies het belangrijkste

Kies het belangrijkste

Vandaag is het zondag. Wat is deze dag in de afgelopen jaren zo anders voor ons geworden dan daarvoor. Na het goede ontbijt van Jan maken we ons op om naar Gods huis te gaan. Zoals Hetty ook in de dagtekst even daarvoor las: het is beter om in het voorhuis van de Heer te zijn dan bij mensen zonder Hem. We starten daarom de dag met de Hoogmis. Wat is het mooi het orgel te horen, de geloofsbelijdenis in het Latijn gezongen door het Basilicakoor. Het onze Vader klinkt zo zuiver en oprecht. De voorganger spreekt over Lucas 10. “Maria of Martha wie kiest het beste? Veel mensen hebben nu vakantie, wat kiezen we? Lichamelijk ontspannen of geestelijke rust. Kies wat het beste voor je is, altijd! Laat dát voor gaan, wat het beste voor je is.” We genieten, wensen elkaar vrede en vertrekken met Gods zegen. Hoe rijk kan je zijn.

Kies het belangrijkste

We starten met een groene wissel door Maastricht en we lopen langs wegen en paden die we nog nooit hebben gezien. Het eerste deel langs de stadsmuur. Prachtige plaatjes en groene stilte in vergelijk met de enorme drukte en stenen van de stad.

Kies het belangrijkste
Kies het belangrijkste

Dan komen we langs de vestingmuren van De Hoge fronten. Bijzonder dat we daar de term ‘glacis’ ook weer tegen komen. De straatnaam van onze overnachtingsplek.

Kies het belangrijkste
Hoe lijkt dit op Israël?

We wandelen langs statige huizen en verdiepen ons nog even in het krijtland.

Kies het belangrijkste
Kies het belangrijkste

Limburg is geen heuvelland maar geul-land uitgeslepen door het water. Na de nodige theorie komen we weer in de stik-drukke stad. Nu met name zo druk door de concerten van Andre. Overal opgedirkte mensen, mensen met zitvlakjes in de hand en blije afwachtende gezichten. Wij eten wat en gaan naar ons logeeradres waar Jan kersen voor ons heeft gehaald. We genieten er van de in tuin. Het leven is goed. Kiezen we het goede?

Kies het belangrijkste

510 reacties

  1. Sieny piëst -

    Ik wens jullie een goede reis. Laat de Messias jullie medereiziger zijn ,dan is het leven goed.


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *