Klunzen

Klunzen

18 juli 2022

Vandaag dan eindelijk de eerste echte etappe van het Krijtlandpad. Wat hebben we er naar uitgekeken en van alles al ver van tevoren gepland. Het weer is niet te plannen dus we doen het met dit schitterende zomerweer.

Klunzen

“Vroeger zeiden ze dat het een prachtige zomer werd.
Tegenwoordig jagen ze je angst aan..” Weeralarm vandaag, zo schijnt alles nu te werken. Wij passen ons aan op wat is en wat we kunnen. Half uurtje lopen, half uurtje zitten. We zien wel. Jan zwaait ons uit in Maastricht en we lopen langs de maasboulevard de stad uit.

Klunzen

Als snel gaat het door de groene Maasuiterwaarden. Zoveel soorten distels en bloemen, pracht gezicht. We spreken nog even een Belgische fietser. En Hetty helpt nog ff samen met hem een caravan de oprit op. We stellen samen vast dat zo lopen en fietsen, het je de goedheid van de mens ook weer doet inzien en dat het leven goed is, juist in het gewone. Hij wil zijn electrolytentabletjes met ons delen, wij zwaaien hem uit; goede reis!

Klunzen

Aan de overkant van de Maas de St. Pietersberg en de ENCI. (eerste Nederlandse cement industrie) Vraag ons er over, we hebben er van alles van gelezen 😉

Klunzen

Als we de bebouwing van Eysden zien bellen we met onze B&B zoals afgesproken. Daar worden we hartelijk ontvangen met fris water en een goed verzorgde overnachtingsplek.

Klunzen
Klunzen

We zitten op de juiste plek, da’s duidelijk!

510 reacties

  1. Astrid -

    Schitterend gebied. Was is vorig zomer. In Vijlen schuintegenover voor(bij) de kerk zit een kleine bakkerij. Die maakt de vlaaien nog zelf! Geen fabrieksdingen. Per punt te koop ook. Echt een aanrader!!! En bij Epen zit een ijsboerderij…….. ook zeker de moeite waard inclusief vers fruit!


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *