Kom in beweging

Kom in beweging

22 november 2019

Dit jaar in april kreeg ik een nieuwe insulinepomp. Eens in de 3-4 jaar moet je een nieuwe uitzoeken. Dan is hij net als de accu van je auto afgeschreven. De pompleverancier melde in vele reclamecampagnes dat het fantastisch was, zou zijn. Niet meer denken aan je diabetes, eindelijk vrij. Ook las ik dat Bas van de Goor (Nederlands oud-volleyballer die tot de meest succesvolle volleyballers van Nederland behoort, vlgs. Wiki) enorme sportieve inspanningen leverde en dat stralend doet met die pomp. Wat zou het heerlijk zijn als ik ook kan wandelen en fietsen op mijn niveau, zonder al te veel bloedsuiker wisselingen.

Ik kreeg mijn pomp en de eerste 4 weken was ik er vreselijk druk mee. Dat het nou echt lekker ging………… dat kon ik niet echt zeggen. En sporten; ik wist niet hoe het aan te pakken. Mijn diabetes verpleegkundige adviseerde om eens contact op te nemen met de Bas van de Goor foundation

Zie www.bvdgf.org

En wat schetste mijn verbazing, op mijn vraag: “hoe Bas toch een prachtig verhaal schreef over sporten met die nieuwe pomp?!! Hoe krijgt hij dat voor elkaar?”, kreeg ik antwoord; Bas zou me wel even bellen voor overleg. En zo gebeurde. We spraken een uurtje over wat handig zou kunnen zijn, specifiek voor mij. Maar hij vertelde en wist zoveel, dat ik dacht; ik moet maar eens naar zo’n avond van de foundation, misschien leert me dat nog wel meer. En zo was het. Zeer persoonlijk, praktisch en met herkenning voor wie je bent, wat je allemaal moet en wat lastig is binnen je chronisch ziek zijn. Het resultaat van deze avond is nu voor mij elke dag nog merkbaar!

Ik deelde dit met collega’s en het idee werd geboren. Wat zou het mooi zijn om ook onze studenten iets te leren over het belang van sport in je leven. De link naar eigen verantwoording nemen voor je lichaam. Binnen de vakken zorg, economie, welzijn en onderwijs informatie geven over hoe belangrijk sporten is voor lichaam, geest en sociale contacten. Zou het kunnen dat ik anderen om me heen zo lichamelijk en figuurlijk in beweging ga zetten?! In juni hoop ik D.V., mee te lopen met WeHike, een sponsorloop in Spanje dus. Het is voor mij de uitgelezen mogelijkheid is om veel te leren over sporten en bewegen met diabetes. Er gaat deskundige medische begeleiding mee. Een persoonlijk doel dus. Tegelijker tijd wil ik graag sponsorgeld op halen, om op die manier de foundation te helpen om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Ik gun iedere diabeet de begeleiding die ik kreeg van de foundation en waar ik zoveel aan heb. Dat is doel 2. En last but not least, doel 3: ik ga alles op alles zetten om er een project op mijn werk van te maken met onze MBO studenten om ze op die manier te betrekken bij alle facetten van dit onderwerp. En hopelijk helpen ze me mee om het benodigde sponsorgeld op te halen wat ik zo van harte gun aan de foundation. Want diabetes is 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 52 weken per jaar, je hele leven lang, alert zijn. Iedere dag loop je tegen je beperking aan en zelfs de nieuwste en mooiste medische snufjes (nieuwste insulinepomp) veranderen dat niet. Toch kan je met een positieve instelling, moed, vertrouwen en steun van je omgeving een gezegend leven hebben. De belangrijkste boodschap die ik uit wil dragen: doe wat je kan en zet anderen in beweging! Want ieders leven heeft een DOEL. Wil je kijken wat er van mijn voornemens terecht zal komen? Ben je benieuwd hoe de reis zal zijn? Schrijf je in op mijn website, je krijgt dan automatisch bericht als ik weer een nieuw verhaal plaats. Vind je mijn voornemen leuk, uitdagend, knettergek, gaaf, ontroerend, spannend of wil je gewoon het werk van de foundation steunen, sponsor mij. Dan zal ik proberen in 6 dagen 20-25 km per dag er uit te persen. Ik ga er in ieder geval voor. Je wordt beloont met mooie verhalen en foto’s.

Dit kan via: www.bvdgf.org/actie/94271/deelnemers/

Alvast erg bedankt! Ook namens Bas en zijn team.

510 reacties

 1. Hannie Elzerman -

  Ha lieve Marjan, prachtig!!! Wat een mooi verhaal en wat gaaf dat je dit doet! Natuurlijk ga ik je steunen! Lieve groet Hannie Elzerman


  Reageren
 2. Alie -

  Wat een mooi en waardevol verhaal van een bijzonder en gezegend mens.Een echte doorzetter!!! We blijven je volgen en zullen je steunen.Topper!!!


  Reageren
 3. Dinie Baan -

  Marjan, wat geweldig! Niet bij de pakken neer gaan zitten maar zoeken naar mogelijkheden. Ik steun je van ❤️e.


  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *