Met de (benen?) wagen.

Met de (benen?) wagen.

16 december 2017

Vandaag dus met de auto verder. Eerst brengt de taxi ons weer naar ons starthotel. Over wegen…….. Veelal met dubbele vangrail. Volgens de chauffeur ook omdat hier ieder jaar in de zomer een autorace wordt gehouden van 4 dagen. Nou de wegen lenen zich er voor hoor. Als we weer in ons eigen karretje zijn gestapt gaan we eerst door de dorpjes waar we ook nog met de Lutherweg langs gelopen zijn. We bekijken nog het kasteel Altenstein. Met tuinen waar 20 km aan wandelpaden ligt.

Inmiddels rijden we nu met de auto zo goed als het kan de Lutherweg die we hadden moeten afleggen. Eerst naar Möhra, het stammort van de Lutherfamilie, alles weer dicht.

Verder maar weer over de binnenwegen, al halen ze het natuurlijk niet bij de paden door het bos. Zoals we gisteren merkten; je lijkt ver van de wereld verwijderd, doodse stilte en alleen maar kilometers 100% natuur. We merken dat onderweg de mist optrekt uit de bossen, het miezert wat en het is maar 8 graden, dat bevestigt ons dat we een goede keus hebben gemaakt niet verder te lopen.

De hoogtes en dieptes zijn nog erger dan gisteren. Wel prachtige bossen en op de heuvels prachtige uitzichten. We rijden via Schweina, Bad Liebenstein, een champignonnensoepje met een thee naar Brotterode. Onderweg nog toevallig langs een prachtige waterval.

Via Floh-Seligentahl eindigen we in Schmalkalden. Daar bezoeken we het kasteel Wilhelmburg wat weer veel geschiedenis in zich heeft. Ook de link naar Luther mag niet ontbreken. Wat een kamers, schilderingen, tuinen en verhalen. In ons appartement gekomen bestellen we een pizza. De mevrouw aan de nadere kant van de lijn zegt dat het eigenlijk veel te ver is (blijkt later uit het dorp Floh nog wat te komen) om te laten bezorgen maar ze doet het toch. Ze lacht er hartelijk bij. Ik geef haar bij aankomst een fikse fooi en zeg dat wij domme Hollanders toch niet weten hoever alles hier vandaan is. Ze is erg blij met haar fooi en vertrekt heel vrolijk weer in haar autootje. Wij smullen van pizza met salade van zuur en rode kool.

Morgen op naar Wittenberg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *