Meeting en greeting

Meeting en greeting

En weer een digitale meeting vandaag. Helaas het is nog steeds niet mogelijk samen te wandelen. Nu lijkt het er toch wel op dat het in augustus toch echt zover zal zijn dat de Camino in Spanje gelopen kan worden. Bas heet ons welkom op deze Moederdag. Tja, Moederdag…………………

Het laatste nieuws van het Coronafront is nu, dat de meesten van ons de brief voor de eerste vaccinatie al binnen hebben. Er gereisd mag worden met een vaccinatiepaspoort. Wel is het zo dat er, ook buiten, in Spanje nog met een mondkapje op gewandeld moet worden. Ik krijg het er nu al benauwd van en zo denken er meer over. We hopen er maar op dat er in een paar maand nog het 1 en ander zal veranderen. En anders komt er een heus Bas van de Goor mondkapje. 😉 Of we daar nu blij van moeten worden?!

Er kunnen voor de volgende, we hopen dan wel live meeting, binnenkort shirts worden besteld. Verder moet er nog worden uitgezocht wat er gaat gebeuren als 1 van ons wel ziek mocht worden en bv. in quarantaine moet blijven. Hoe pakken we dat als groep op?

Verder wordt dringend verzocht je aan het trainingsschema te houden. Eh nou voor vandaag staan er 15 km op. Zijn de afgelopen 80 km van afgelopen week dan genoeg denken jullie?

Voor de vakantie kreeg ik te horen dat ik een diabetes gerelateerd afwijking heb aan mijn voeten. Ledderhose genaamd; harde knobbels onder de voet die de pezen verharden. Het gaat niet meer over, was de mededeling. Dat was even erg slikken want als iedere stap pijn doet?! Op de vraag of ik nog kon blijven lopen was het antwoord: “kijk wat kan, doe vooral rustig aan. Als 10 km goed gaat kijk je maar of 15-20 ook gaat”. Zo gezegd zo gedaan. Medicatie, steunzolen en voeten masseren wierp zijn vruchten af! Want afgelopen week ging eigenlijk meer dan goed! Ik voel het nog, het zit er wel maar zo is het voorlopig wel even te doen. Terwijl ik even dacht: adios Spanje.

Wel blijf ik met het andere probleem zitten. De enorme hoeveelheid hypo’s, de dagen na het wandelen. Mijn lijf moet uit de sportieve stand weer wennen aan de stilzit, stilsta stand. En met deze pomp gaat het niet zoals ik wil. Trouwens, voor mijn trouwe volgers, mijn pomp aanvraag is afgewezen door de verzekering. Mededeling kort gezegd: “u krijgt problemen door het vele sporten en daarvoor krijgt u geen nieuwe pomp”. Ik concludeer: we geven liever miljarden uit aan medische zorg in plaats van aan preventieve zorg. Ik ben daar echt verdrietig over. Mijn internist is het er ook absoluut niet mee eens en heeft nog weer een nieuwe brief geschreven. In de trant van: “wij motiveren mensen gezond te leven, deze mw. doet dat en wordt nu belemmerd daarin”. We gaan de komende weken weer nagelbijten. Zou ik toch toestemming krijgen voor een nieuwe pomp? Ik hoop het zo!!!

Met Bas ga ik deze week nog overleggen hoe ik het toch wat anders kan krijgen maar ik heb er een hard hoofd in. Ik heb al zoveel uitgeprobeerd. Morgen maar gewoon weer in de schoolbanken en geen tientallen kilometers lopen. Veeeeeel gezonder.

Oh ja, ik was aan het vertellen over de meeting. Houden aan het trainingsschema, check. Dat doe ik, meer dan. Wel ook de hoogtemeters niet vergeten. Check, dat is in Drenthe wel een lastig dingetje. Al ga ik komende donderdag wel een bergwandeling maken in Emmen. We moeten 5 tot 8 uur kunnen lopen in Spanje, waarvan 80% stijgen. Poeh, ik heb het nu al warm. En wat dat laatste betreft, de temperaturen in Spanje zijn in augustus van 0˚C hoog in de bergen tot 30˚in de lager gelegen gebieden. Check. Die verschillen heb ik in Nederland ook getrotseerd deze  afgelopen weken. Dat gaat lukken. Wat we gaan pakken qua kleding daar krijgen we dan tzt. nog info over.

We nemen afscheid voor nu en duimen voor een echt samenzijn in juli. Lezen en wandelen jullie weer met me mee? Excuus, ik deel maar even een echt oer-Hollands plaatje van de afgelopen week. Want de foto’s van de meeting van vandaag, zijn niet echt de moeite waard. Het geeft aan: we gaan door! Groetjes, hasta la vista!

Meeting en greeting

486 reacties

 1. Dinie Baan -

  Marjan, een pad met veel hobbels maar je gaat niet alleen! Houd moed🙏, zei mijn vader dan.


  Reageren
 2. Alie -

  Wat weer een spannend verhaal, zowel letterlijk als figuurlijk, hopen en bidden dat je toch in aanmerking komt voor die nieuwe pomp, want als er 1 is die deze pomp verdiend ben jij het wel!!!
  Je doet er alles voor om in conditie te blijven, chapeau daarvoor😍

  Laat dat nagelbijten maar zitten😂 en ga ervoor, je kan het in afhankelijkheid!!!


  Reageren
 3. Hettie -

  Die zorgverzekeringen 🤭!! Ik hoop heel erg met je mee dat er een opening komt, Marjan! Sterkte ondertussen met de training en gezondheid, je bent een kanjer💪💪!


  Reageren
 4. Greta -

  Augustus nou eindelijk dat zou toch mooi zijn!
  Ongelooflijk dat je voor de pomp werd afgewezen er is nog een kans natuurlijk en hoop voor je dat het goed gaat komen. Het is ook nooit goed iemand die niet sport had het wel gekregen?
  Heel veel succes met elkaar 🤞🤞🤞


  Reageren
 5. Allet -

  Wat weer een verhaal met ups en downs. Ik blijf met je hopen dat de pomp wel vergoed wordt.
  Hoezo gezond leven en mensen dan niet daarbij helpen?? Rare visie van de verzekering. Houd moed ❣


  Reageren
 6. Thea -

  De reis gaat letterlijk met hobbels en bobbels. Houd moed, kop d’r veur! En 🙏🏻 voor een goede behandeling. Tot woensdag op Teams


  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *