Ode aan het fluitenkruid

Ode aan het fluitenkruid

Nu de boot naar Vlieland voor ons niet vaart omdat Vlieland zelf, ons dit weekend niet kon gebruiken; op naar het mooie Twente.
Wadden Wandelen komt wel weer.
We gaan dit keer voor een 3 daagse reis. Want de training voor Spanje lijkt nu serieus aan de orde te komen.

Het is ff doortreinen, 3 x overstappen maar om 10.30 lopen we van station Oldenzaal, onze eerste km van het Overijsselse Havezatenpad.
En we weten het wel hoor, maar wat is Twente mooi! Als je een poosje langs zee en strand gelopen hebt, weet je dat is prachtig. Maar vandaag langs stroompjes en heel veel bos. Och dan gaat mijn hart ook wel weer open. En op het moment bloeit het fluitenkruid ook zo prachtig in de bermen en weilanden. Ik zou er bijna van gaan dichten.
Zoveel schoonheid, gratis en voor niks.
Bloeiend rond Hemelvaart en Pinksteren. Dat doet mij altijd dankbaar terug kijken en verwachtingsvol vooruit kijken.

Ode aan het fluitenkruid

Het zijn mooie km’s, startend bij een mooi landhuis en even verderop een landgoed. En dat wil eigenlijk zeggen: een prachtig mooi park met vijvers en vooral veel rododendrons. En die bloeien juist volop in deze tijd.

Ode aan het fluitenkruid
Ode aan het fluitenkruid


Veel km’s door de vers groene bossen. En zo geurt het ook. De vogels zingen alsof ze nog nooit van Corona hebben gehoord. De zon doet goed mee en daar genieten we zeker in de middag goed van. Sommige stukken zijn wat lastig. De paden zijn zo nat dat we moeten waden en via boomtakken proberen de schoenen toch nog droog te houden. En vies dat ze nu zijn! Errug.

Ode aan het fluitenkruid

In Lonneker aangekomen verdwijnen we nog even in de kerk. De Maria kapel is altijd open. Via de markt gaan we richting onze B&B in Enschede. Moe maar zeer voldaan gaan we morgen opnieuw de km’s aan. Wat is het fijn nu buiten te zijn. Na zoveel regen en druk werk is het goed buiten te fluiten. Samen met vogels en het fluitenkuid.

Ode aan het fluitenkruid
Ode aan het fluitenkruid

510 reacties

  1. Geke -

    Prachtig Marjan, ik heb mij vandaag over het vele Kruid verbaasd wat langs de weg te zien was. Ik was op weg naar de
    “Muur van Emmen ” Altitude 48.05 + ANP ook een beste klim 🏃‍♀️🚶‍♀️ ( leuk voor jullie Kuitjes )


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *