Pulka

Pulka

Nou daar gaan we dan, training nummer 2 met de Caminogroep. Het is een training met steeds in mijn achterhoofd het gezegde: “de kerk van het ongeverfde hout”. Want niet alleen de wandeltraining is een uitdaging maar ook alles wat dit met zich meebrengt. (Een goed verstaander heeft in dezen een half woord nodig. Misschien kom ik er nog eens op terug. In ieder geval a.s. vrijdag op de sponsoravond in Emmen.)


Pulka staat voor: een lappenslede met rendierbespanning. Nou de slee ligt klaar voor ons in de duinen bij Soest. En die rendieren waren zeker niet te krijgen?! Dus doen we dat zelf. Pfffff.
Het idee is dat als je de slee met wat scheppen zand vult, dat je in houding en conditie het bergwandelen nabootst. Ook het lopen met stokken werkt anders dus ook dat moet getraind.

Aangekomen op de parkeerplaats ontmoetten we bijna de hele club weer. Niet zoenen en handen schudden want het C woord is in het land.
Ook Bas is er daarom niet bij. Was net terug uit Italië en wil de groep graag gezond houden, zullen we maar zeggen.
Helaas dus geen persoonlijke foto’s en groepsfoto. Volgende keer?
Hetty is deze keer wel van de partij en kijkt haar ogen uit. Ze heeft geluk, ook zij heeft lotgenoten contact, iemand heeft haar man meegenomen. 😉 Hoe is het om met een diabeet samen te leven……….
Ik bemoei me er verder niet mee.

De groep wordt in tweeën gesplitst. Wij willen wel eerst gewoon ff stevig wandelen. Vooral warm worden noemen we dat. Want het is kkkkkkkkkoud, vooral door de regen en wind.
Voordat we het weten is het rondje voorbij. Dat geeft dus aan dat ons trainen zinvol is.
Er is nog even tijd voor een kopje warme koffie want de sleedegroep is nog niet weer terug.

Als het dan eindelijk zover is gooien we onze rugzakken in de slee en een paar scheppen zand. Waarom doe ik dit? Tuigje aan en heupband flink aansjorren.
Er volgt uitleg over houding, stokken en ademhaling. En dan gaan we los. Door de mulle, kleffe duinen op dit moment. Heuvel op, heuvel af. Gaat het te makkelijk? Scheppie zand er bij. Gaat het niet? DOORGAAN! Nee, dat is niet waar hoor maar we leren ook 5 tips om door te zetten als je eigenlijk denkt dat het niet meer gaat. Opgeven doen we zomaar niet.
Ik heb 1 x de pomp met 3 pijlen naar beneden in het scherm maar een hypo kan ik voorkomen met een banaan.

Na een paar uur wandelen stappen we nat en koud in de auto. Maar ook wel trots en voldaan. Missie volbracht.
Een roodborst groet ons nog even uitgebreid. Zit heel lang stil en nieuwsgierig naar ons te kijken.
Het verhaal over sprekende beelden (na de warme douche), later op de middag doet me daar toch wel aan denken.
Hij is zichtbaar in alles. En wat krijgen we veel!

Pulka
Pulka
Pulka
Pulka

486 reacties

 1. Derk -

  Goed bezig. Zo nu en dan een tandje erbij.
  Knap hoor. Succes met de verdere voorbereidingen, ook qua krachttraining.


  Reageren
 2. Geja -

  Dat is een pittige voorbereiding zo te lezen. Moet natuurlijk ook als je zo’n lange tocht gaat maken, maar knap hoor. Heel veel succes maar weer.


  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *