Regen? Genieten!

Regen? Genieten!

21 juli 2022

Vandaag starten we na een redelijk brakke nacht….het bleef 28 graden op de kamer, de hele nacht. Dus is het fijn in de frisse buitenlucht te zijn. Eerst even lunch halen in de AH van Vaals. Onze Griekse hotel eigenaar zorgt voor koffie onderweg.

Regen? Genieten!

Bij het Landal Green park dalen we richting Gulpen. Ik heb nog een goed gesprek over het extreme weer van deze week. 😇 Moet je voor extreme reizen naar het buitenland?

Regen? Genieten!

De wolken zijn vol met water en net na de koffie begint het. Strooooooooomen van zegen. Gewapend met 1 wandelstok en 1 plu zetten we de tocht voort. “Lekker fris”, zei mijn moeder dan.

Regen? Genieten!

Toch hebben we ook vandaag weer genoeg moois te zien. De kapelletjes zijn wat mij betreft ook altijd het stilstaan waard. De holle wegen zijn overall goed te doen. Vaak dichte bebossing en dus loop je ook in de luwte daarvan.

Regen? Genieten!
Regen? Genieten!

Rond een uur of 2 wordt het droog en kan je echt even weer rustig om je heen kijken. Het koren, net gemaaid of nog vol in de aar is een prachtig gezicht. Het bouwland, met zijn vele vlakken, maken juist het landschap zo bijzonder.

Regen? Genieten!

Nadat we in een hutje even schuilen om te eten, knapt het weer echt op en blijft het droog totdat we ons hotel hebben bereikt. Wel zo fijn eerlijk gezegd.

Regen? Genieten!

Even na Wittem lopen we weer omhoog naar het beroemde Maria beeld. Ach kijk, daar staat ze nog en wat een uitzicht heb je dan. Ook als het grijs en nat is.

Regen? Genieten!
Regen? Genieten!
De wijngaard slakken genieten van de regen.

Even later lopen we Gulpen binnen. Ook daar weer moois te zien. Bijzonder bloemen perkje wat ik altijd weer herken. Vandaag 16 km in regen, heel miezerig zonnetje, maar weer een fijne dag. We kunnen afsluiten met een douche, lekker eten en uiteraard een bed. Zo fijn de benen even rust te gunnen!

Regen? Genieten!

510 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *