Triatlon

Triatlon

We starten vandaag door met de auto naar Sint Maartenszee te rijden. Fietsen van de auto en fietsend naar Groet, wandelrugzak op de rug. 10 km door de polder, mooi stukje. In Groet aan gekomen goed plekje voor de fietsen zoeken en een kopje koffie bij de plaatselijke bakker. Dan schoenen en sokken wissel, waarbij ik een gat in een sok trek. Wel ja, die dingen hebben wat te lijden nu he?
Op naar de rood/ witte markering. Eerst nog een klein stukje groen en nog poseren voor een bank met goede tekst. Even verder wandelen we de dijk op van de Hagervaart en paar kilometer verder de Hondsbosschervaart. Je denkt saai, lang stuk. Och maar wat hebben we veel te kijken. De schaapjes op de dijk. Al die bootjes in het water. De lucht en wolken. Het uitzicht op de dijk de polders in. Het is bijna 5 km maar we lopen het met plezier. We steken een dijkweg over en lopen dan op de Hondsbossche Zeewering. Een staaltje waterweringskunst.
Mooi gezeten op een bankje eten we ons broodje en staren naar de zee. De zee, die hebben we in Drenthe niet. Dan nog even een klein stukje dennenbos en verder op een schelpenpad dwars door de duinen.
Het is er erg warm want vandaag staat er ook bijna geen wind, maar goed we zijn wat gewend. Het is een mooi stuk en dat weten heel veel fietsers ook, dus erg druk. We komen goed op schema aan bij onze auto want de triatlon moet nog worden voortgezet. Eerste de fietsen halen uit Groet. Daar wacht een verrassing, ze staan niet meer op hun plaats! We hadden ze vastgeketend aan een fietsenstandaard en zowaar ze zijn wel 20 meter veranderd van plek. In Groet wordt een rommelmarkt opgestart en waar de fietsen stonden is nu een kraam met honderden boeken verrezen. Wat had ik die (waarschijnlijk drie) mensen graag willen zien. 1 met de fiets van Hetty, 1 met de mijne en 1 met de standaard. Zal met enige moeite en lelijke woorden gepaard zijn gegaan? Tja, wij wisten het niet………. Goed, fietsen op de auto en op naar het water. Gisteren in de kerk zei mijn buurvrouw: “zijn jullie naar De Rijp geweest? En niet met een bootje in de polder gevaren, dat kan echt niet! Zo mooi!” Dus kan het niet gebeuren dat we huiswaarts gaan en dat niet hebben beleefd. Rondvaart met schipper door de polder dat moet het worden. De schipper blijkt met vakantie dus moeten wij schipperen. Hetty kan het beter dan ik, ik ga altijd volop het riet van dichtbij bekijken, dus we weten wie de schipper wordt. Het is een mooi tochtje van een uur door de polder met honderden slootjes. Wat is het vredig en stil. Het is al wat later op de dag en je ziet de avondzon mooi over het water gaan. We varen een knooppunten rondje en het is heerlijk met een fijn briesje erbij. Zo nemen we langzaam afscheid van Noord Holland. Voorlopig dan he? We eten nog ter afscheid in De Rijp en nog een ijsje op het bankje voor het stadhuis. Het is er prachtig, dat beschermde dorpsgezicht. We genieten met nog wat andere ijsjeseters.
Wat een heerlijke zomeravond.
Dat was dan fietsen, lopen en water, de afscheidstriatlon. We evalueren de vakantie: wat hebben we veel gezien en gedaan met 2 weken zon! We hebben het goed gedaan, we hebben het alles van Hem ontvangen. Wat een zegen!
Gelopen van Noordwijk aan Zee naar Sint Maartenszee, een totaal van 130 km.

229 reacties

 1. Magriet Jongsma -

  Het zit er dus weer op Dames👍Fijn dat we zo met jullie mee mochten genieten van jullie wandel en fietstochten👍Super wat jullie in deze 2 warme weken gedaan hebben Petje af👍Tot een volgende keer maar weer🙋🏻‍♀️


  Reageren
 2. Greta -

  Wat knap van jullie en ook nog nu het zo warm is ☀️geweldig !
  Wij zijn inmiddels weer in Friesland het is ons toch nog weer gelukt, gelukkig.
  Die fietsen had ik idd ook wel even willen zien toen ze verplaatst werden😂
  Dankjewel voor het meegenieten!


  Reageren
 3. Jan G -

  Bij het lezen over de fietsen dacht ik je kan beter water drinken maar wat weer een foute gedachte 😉van mij mijn excuus.
  En heel vroeger had Drenthe een zeehaven (Gasselternijveenschemond)
  Maar de zee is uit Drenthe verdwenen.


  Reageren
 4. Ria Klein -

  Wat een prestatie en helemaal met die warmte! Mijn bewondering is groot.
  Bedankt voor het kunnen meegenieten in een min of meer “koele” kamer.
  Ik hoopte nog op een verhaal van een voettocht door “Het Zwanenwater” in de buurt van Callantsoog, waar wij geweest zijn. Maar zo hoog kwamen jullie niet. Een aanrader voor een volgende keer, maar dan niet in juli doen. Veel te druk. Wij waren er half augustus( in 2013) en dan is het daar genieten van de rust, de vogels en de bloemen. Hartelijke groeten en bedankt; ik kijk uit naar een volgende keer. Ria Klein


  Reageren
 5. h de Jonge -

  Voor mij was het net zo spannend als de lopers Ik werd met regelmaat op de hoogte gehouden door apjes.alsof ikzelf meeliep.dit was voor mij ook vakantie vanuit thuis Ontroerend soms .Bedankt


  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *