"Vier"(!)huizen

“Vier”(!)huizen

23 december 2019

Nog net even voor de kerstdagen, terwijl de 4e adventskaars brandt, gaan we er nog even tussenuit. 2 etappes van het kustpad gepland.
Vanmorgen vroeg op en op weg naar onze B&B daar vallen we met de neus in de boter. We krijgen koffie en onze gastvrouw staat er op ons naar het beginpunt te brengen. Het is maar 10 minuten met de auto en wel een uur met de bus. Nee, dat vindt ze niks.
We worden ook verrast met een upgrade van onze kamer. Nu een huis met sauna dus we verheugen ons de hele wandeling al op de avond die komt.

De start is bij de Lauwershaven. Wat een boten! Al snel lopen we door het Lauwersoogbos. Net als bij “Vroege vogels” gaan we op zoek naar schelpen in de grond. We vinden ze met name bij de omgevallen bomen tussen de wortelmat. En die omgevallen bomen zijn er veel, het is een rommelig, nat bos.
Via het Marne bos komen we bij Marnehuizen, het oefendorp van onze militairen. Toch naargeestig zo’n doods dorp. Er wapperen rode vlaggetjes maar we horen en zien geen groene pakken.

Het is buiig, af en toe een pittige bui. Soms schijnt ook de zon en is het zowaar aan de warme kant. Ter afsluiting nog even naar een kerstige kerk. Toeval dat psalm 139 open ligt?
We komen op tijd bij onze B&B aan en genieten van een rustig kopje thee.
Zo maar even wat te eten halen en dan…….
Er is genoeg te vieren.

"Vier"(!)huizen
"Vier"(!)huizen
"Vier"(!)huizen
"Vier"(!)huizen
"Vier"(!)huizen

511 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *