Waar word jij door geïnspireerd?

Waar word jij door geïnspireerd?

Bovenstaande vraag stond op mijn theezakje label vanochtend 😉 Gistermiddag togen we met 4 vrouw sterk naar Arnhem. Ik had er lang naar uitgekeken want dit was eigenlijk de eerste echte stap van de challenge (uitdaging) die ik aan zal gaan volgend jaar In Spanje. Op Papendal kregen we van de Bas van de Goor foundation informatie over wat we precies gaan doen en hoe we goede ambassadeurs kunnen zijn. Ik vind het spannend, ontroerend, uitdagend en bovenal inspirerend. Mijn wens is dat ik mensen in beweging kan zetten voor iets wat mijn hart heeft; zorg voor anderen! Verbeteren van zorg, want dat kan zeker, ook in Nederland! Omdat we denk ik de basis; elkaar zien, heel vaak kwijt zijn geraakt.

Pfffffffffffff en tjonge zeg, als je dan zwart op wit ziet wat er moet gebeuren dan is het soms even slikken en wat zenuwen verbijten. Iedere dag ga ik een challenge aan om de dag door te komen met mijn diabetes. Ik heb het aardig onder de knie mag ik gelukkig zeggen. Dus nu tijd voor meer. Om te laten zien dat niet wat je overkomt je leven kleurt maar hoe je er mee omgaat. Dat daar zelfs hele positieve dingen uit kunnen ontstaan. We begonnen met een algemene uitleg over wat de foundation nou precies behelst. Ik wist al veel maar toch ontroert het mij hoe er wordt gewerkt aan concrete verbetering van diabetes zorg in Nederland. En dat eigenlijk met hele, zo op het eerste oog lijkende, simpele zaken. Juist ook met daarbij kijken naar het individu, er voor de ander zijn. Wist u dat ze in familie weekenden het hele gezin letterlijk laten beleven hoe het is voor hun familielid om diabeet te zijn? Dat ze samenwerken met diabetesorganisaties in het buitenland om ook daar deze positieve vibe te brengen? Dat ze heel veel werk verzetten om juist ook diabetes te voorkomen en waar mogelijk terug te draaien? (Wist u dat afvallen, gezonde voeding en beweging dat kan brengen? Bij type 2.) Dan krijgen we nog tips en tricks om sponsoren te zoeken en te vinden, die dit mooie werk op die manier kunnen ondersteunen. Ik ga mijn best doen maar vind het eerlijk gezegd wel spannend of het lukt. De competitie is begonnen.

Dan volgt uitleg over het lopen van de Camino en het eindigen in de kerk van Santiago de Compostella. Als ik de foto’s en verhalen hoor kan ik bijna niet beseffen dat ik het mag gaan proberen. De natuur zal overweldigend zijn en het samen lopen met een dergelijke groep……………….. dat weet ik nog niet. Maar dat het bijzonder zal zijn, dat is een ding dat zeker is. Het oogt allemaal zo onwerkelijk nog. Maar Bas en zijn team praten er over of het ons allemaal gaat lukken en alles lijkt uit de kast te worden getrokken om gezamenlijk de eindstreep te halen. Het trainingsschema ligt klaar voor de start in het nieuwe jaar. De tips voor sponsoring zijn in mijn hoofd opgeslagen. De ideeën voor het schrijven van het lespakket bij mij op school zijn uitgebreid. Gelukkig heb ik twee lieve collega’s mee, die ook enthousiast zijn en sowieso mee gaan helpen. Dan mijn grote zus die voor de mentale steun onontbeerlijk is. Deze week ga ik starten met schrijven van lesmateriaal, folders maken en een info/ sponsoravond opzetten. Ik heb veel plannen, ben zelf denk ik het meest nieuwsgierig wat ervan terecht komt. Hebben jullie nog ideeën of tips? Ze zijn van harte welkom.

Waar ik door geïnspireerd word laat zich niet raden denk ik.

Wie de Heer verwachten putten nieuwe kracht; zij lopen maar worden niet moe; zij wandelen maar worden niet mat. Jes. 40

510 reacties

  1. Magda -

    Het is nu echt begonnen….. spannend maar wat een voorrecht om.dit avontuur aan te mogen gaan. Ieder nadeel heeft z’n voordeel. Ik (be)leef mee. Thanks!!


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *