De Camino IS.(Camino betekent weg)

De Camino IS.(Camino betekent weg)

18 augustus 2020

Net de vakantie van deze zomer achter de rug. We hebben genoten van alles wat ons gegeven is, elke dag opnieuw.
In de twee weken Veluwe vakantie hebben we 109 km gelopen en 232 km gefietst (zonder fietsondersteuning, wel te verstaan!). We hoorden onderweg, heel wat mensen vertellen (verzuchten) over de vakantie in Nederland. Er is nu zelfs reclame van! “Ik wist niet dat Nederland zo mooi was.”  Hoezo zien mensen niet meer wat schoonheid is?!  Voor sommigen was vakantie in eigen land een moetje. Voor ons niet, we vinden het prima zo. Want als je me nu vraagt wat was het mooiste wat je hebt gezien in deze vakantie? Dan verzucht ik: de net in bloei staande heide. Hoe vaak we er ook langs kwamen, met de benenwagen of de fiets; ik was verwonderd over zoveel moois.
Het felle paars blakend in de volle zon overdag en het tere lila prachtig afstekend tegen de bijna zalmkleurige avondlucht.
Begrijpt u dat? 
Maar het was moeilijk kiezen tussen de heide en het jonge winterkoninkje wat ik onderweg ook tegenkwam. Ik merkte dat dit vogeltje mij zelfs ontroerde. Zo klein, zo teer en toch een levend wezen vol onverwachte kracht in beweging en geluid. Emotie door zo’n klein vogeltje, begrijpt u dat?

In de 2e week ontving ik een app van de Bas vd Goor foundation. De voorgenomen reis in oktober kan ook weer niet doorgaan door de Corona perikelen, helaas. Ik dacht dit moet ik jullie trouwe supporters en sponsoren toch laten weten.
Ik had het wel verwacht maar toch stiekem gehoopt……
Begrijpt u dat?

Dat betekent, ik kan 2 dingen doen:
1. Zitten treuren, niet meer trainen en jammeren dat al die geleverde energie en trainingen voor niets zijn geweest. Sponsoren hebben voor niets hun geld ingezet. Er zijn veel acties en werk, ook op school, ook door studenten, voor niets gedaan.
Of 2. Blij zijn dat ik zoveel hebt geleerd over mijn diabetes, hoe te handelen in de verschillende situaties. Dat ik een goede conditie heb opgebouwd en me fit voel.
Dat veel mensen hebben geleerd over: wat het is diabetes te hebben en wat ze zelf met of zonder diabetes kunnen doen voor hun eigen gezondheid (niet onbelangrijk in deze C tijd, waarom hoor ik dáár zo weinig over?). Dat mijn studenten meer hebben geleerd over welke talenten ze zelf hebben. Hoe deze in te zetten en welke taak ze als professional kunnen hebben in gezondheidsvoorlichting, preventie en opvoeding. En dus………………gewoon doorgaan met trainen en vooruitzien en op school nogmaals het lespakket draaien.

Welke keuze van deze 2 opties zou u kiezen?

Wanneer we nu het deel van de Camino gaan doen? Wie zal het zeggen? De foundation gaat voor een optie ergens in 2021. Welke maand? Week?
Ik ga kijken of ik in conditie kan blijven en de moed erin kan houden.
Zou ik kunnen proberen het sponsorgeld te verdubbelen? Zodat de foundation onverminderd kinderen en volwassenen voorlichting, advies en instructie kan blijven geven?
Gaan we zelfs voor genezing of voorkomen van? Heeft u het gehoord vandaag op de radio, mensen kunnen zelf (type 2) hun diabetes “genezen”. Zijn we bereid ZELF iets te doen om gezond te blijven? Weerstand te verhogen? Welke keuzes maakt u/ jij?

En wat zou ik deze vraag graag breder uitzetten ook in de media.
Zijn er mensen onder jullie die mij kunnen tippen waar, bij wie ik dit onder de aandacht kan brengen? En hoe? 
Lees je een tijdschrift of magazine waarvan je denkt: dat kan waardevol, goed, leuk zijn……..
Ken je een bedrijf, stichting, (kerkelijke) gemeente die iets met het positieve verhaal zou kunnen… Ik kom graag langs.
We zouden er zoveel mensen mee kunnen helpen en goed werk er mee kunnen doen. Ik hoor GRAAG! Begrijpt u mijn motivatie?

Nee, mijn motivatie is dus niet op. Mijn motivatie, ook om te trainen neemt alleen maar toe. Mijn idee om ervaringen te delen wordt meer. 
Dus op naar 2021, wat het ook brengt.
Tja, ik begrijp mijzelf ook soms niet 😜
Ik houd jullie op de hoogte, jullie mij ook? Vergeet niet: wandelen doe je niet om ergens te komen maar om ergens te zijn!

De Camino IS.(Camino betekent weg)
De Camino IS.(Camino betekent weg)
De Camino IS.(Camino betekent weg)

510 reacties

  1. Greta -

    Hoiii, Hoe dan ook dit pakt niemand jullie meer af en er zal toch vanzelf een datum komen wanneer het wel door kan gaan! Veel genieten en Succes


    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *