Wie ben ik?

Marjan de Jonge, geboren in het voorjaar, begin jaren zeventig.
Bijna 25 jaar gewerkt als (kinder) verpleegkundige in het ziekenhuis en sinds een aantal jaren de overstap gemaakt naar het MBO onderwijs, daar ben ik werkzaam als docent verpleegkunde.

Mijn passies in het leven zijn, naast mijn dagelijks werk:
• Wandelen in geloof
• Genieten van mensen, natuur, cultuur en kunst
• Omgaan met mensen, zowel jong als oud
• Af en toe een dagje werken als wijkverpleegkundige
• (gezond) koken, liefst biologisch
• Anderen en mijzelf een leuke dag bezorgen
• Mensen enthousiasmeren
• De echte zin en het doel van het leven; het ware Geluk samen met anderen ontdekken

Zaken waar ik, naar mijn eigen zin, veel te weinig tijd voor maak.
Daarnaast vind ik het ook nog heel leuk om te schrijven.
Beschrijven wat zoal op mijn pad komt, liefst met humor, beeldend levensecht en met een tikje ironie hier en daar. Ik hoop dat ik dat op deze website kan laten zien.

In de loop van de jaren heb ik gemerkt hoe goed wandelen voor een mens is, zowel voor je lijf als voor je hoofd. Gestart met het Pieterpad, later Pelgrimspad, Drenthepad, Noaberpad, Westerborkpad en op het moment het Kustpad. In het voorjaar 2017 liep ik in Israël de Jesus Trail.
Zoals u leest, hebben mijn voeten al vele kilometers gelopen.

Wandelen geeft me rust, ontspanning, fysieke inspanning, leert me dat de wereld, (ja, ook Nederland!) zoveel moois heeft te bieden. Naast cultuur, historie, kunst en natuurlijk de natuur in al zijn facetten geniet ik; wat een ongekende schoonheid in bergen maar ook in de kleinste insecten op mijn pad. In de auto zie je veel, op de fiets meer en met wandelen is het soms een uitdaging niet elke meter stil te gaan staan bij wat je ziet.

Het ontmoeten van mensen is een onderdeel wat je juist met wandelen ook zo goed kunt.
Het ontstaat spontaan; wat een grote dikke rugzak met een paar forse stappers soms bij mensen voor vragen oproept. Het ontmoeten van zielsverwanten, die dezelfde passie delen. Uiteraard ook mensen die denken: rare mensen, die kilometers afleggen in weer en wind, als je toch ook met de auto of tram kunt. Er ontstaan de mooiste gesprekken.

En het meest belangrijke in het wandelen is toch wel voor mij dat ik mijn Heer en Heiland ontmoet. Hem zie ik in alles wat voorbijtrekt. Ik hoor Hem in het ruisen van de wind. Ik lees Zijn belofte van nieuw leven in het ontluikende groen in het voorjaar, voor dat wat nu al is maar zeker ook nog komt.
Zijn troostende stem, als de regen zachtjes op mijn plu neerdaalt en zijn rollende almacht in het donderende onweer. Zijn handtekening op al dat moois in de natuur. Wat een creatieve en humoristische Schepper. Zijn (voet)afdruk, te zien in elke stap die ik zet. (zie het logo)

Deze website, omdat wandelen mijn passie is geworden. Ja, ik heb dat ook moeten leren en ontwikkelen. Het gaat niet om de kilometers maar om dat wat je ziet, beleeft en voelt.
Een website om te delen waar ik blij van word. Hoop het met verhalen en foto’s over te brengen. Dus ook voor mensen die niet (meer) kunnen wandelen: een kijkje in het leven van een wandelaar die er in gelooft. Word er blij van. Raak ontroerd en verwonderd.
Zo wil ik mijn Schepper eren, door te vertellen en te laten zien wat Hij mij laat zien en ervaren.

Als organisator van Bijbelwandelingen sinds 6 sept. 2014, besteed ik ook wat tijd aan het bedenken en invullen van wandelingen voor mijn eigen kerkelijke gemeente.
Deze wandelingen kunt u onder een apart bullet vinden en u/ jij mag er gerust gebruik van maken. Voor jezelf privé of in georganiseerd groepsverband. Ik zou het prachtig vinden!
Wilt u een wandeling gebruiken, u/ jij mag dat dan aan mij doorgeven.
Ik help graag met invullen en meedenken als gewenst.

Verder kunt u/jij op deze site mijn wandelingen vinden die ik zelf loop of heb gelopen.

Geniet er van en geloof er in!